Home | Nieuws | Ledenlijst | Persprijs | Archief | Links | Foto's

Overzicht activiteiten Persclub-Peelland

Hier vindt u een overzicht van activiteiten van Persclub Peelland van de afgelopen jaren.
Deze lijst is voor zover wij weten niet geheel compleet. Aanvullingen zijn welkom.
De lijst wordt steeds aangevuld met nieuwe activiteiten. Raadpleeg deze pagina om op de hoogte te blijven. 
 
Jaar Datum Activiteit Locatie Plaats
 2019    13-06   Praten over PIT - Peter Knoops - afgelast/uitgesteld Grand Café Beekman & Beekman Deurne
     
 2018  26-09  Bezoek aan Europees Parlement       Brussel
     
 201714-12Jaarvergadering / ALV Hotel HelmondHelmond
 01-12   Bezoek aan Provinciehuis te 's-HertogenboschBrabantlaan 1 (Geannuleerd)'s-Hertogenbosch
 23-05   
Bezoek aan Tweede Kamer         
Plein 2 Den Haag
 26-01  
Uitreiking Persprijs 2016 aan zanger Dave Vermeulen  
Bistro-bar D'n Truffel        
Mierlo
     
2016 23-06 Museum Techniek met een Ziel Museum, Dorpsstraat 23 Neerkant
  14-04 Communicatie rondom de MH-17 met Jean Fransman Restaurant Truffel    (Vervallen)
Mierlo
  19-01 Jaarafsluiting & uitreiking Persprijs 2015 Wish Events (in Eeterij Uniek) Beek en Donk
         
2015 10-12 Gespreksavond 'Emoties in de Media' en bezoek Cacaofabriek Helmond Cacaokade Helmond
  10-09 Bedrijfsbezoek Green Specialties Holland Achterbroek 26 Lierop
  18-06 Bedrijfsbezoek Peelnetwerk Scheepsboulevard 1 Helmond
  16-04 Bedrijfsbezoek Golden Tulip Hotel West-Ende Steenweg Helmond
  29-01 Bedrijfsbezoek Lavans bedrijfskleding en hygiëne & uitreiking Persprijs 2014 Lavans, Ringdijk 20 Helmond
         
2014 06-11 Discussiebijeenkomst 'Embargo of niet' met Jacobs-Aarts en Arna

Archief nieuws


Praten over PIT

26/06/2019

Beste leden en niet-leden,

 

Graag nodigt Persclub Peelland jou uit voor een informatieve (netwerk)bijeenkomst op donderdag 13 juni 2019.
De bijeenkomst is voor zowel leden van Persclub Peelland als voor niet-leden. Iedereen die werkzaam is in de overheidscommunicatie of journalistiek in de Peelregio is van harte welkom.

Dit keer om naar een bijzonder interessant verhaal te luisteren van Peter Knoops, teamleider van het Peelland Interventie Team (PIT). Hij gaat in op de werkwijze van PIT en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Daarnaast gaat hij graag het gesprek aan met de aanwezigen over de persberichten die worden verstuurd na een PIT-controle en manier waarop de media met dit onderwerp omgaan.

Noteer dus in je agenda:

Donderdag 13 juni 2019, 20.00 uur
Locatie: Grand Café Beekman & Beekman (Toon Kortooms zaal), Markt 8 in Deurne.  


Het programma:

20.00 uur:    Ontvangst

20.15 uur:    Welkom, presentatie en discussie door Peter Knoops van het Peelland Interventie Team
Aansluitend:  Netwerkborrel
23.00 uur:    Einde.

 

Peelland Interventie Team

Het Peelland Interventie Team (PIT) speelt een belangrijke rol bij de integrale aanpak van de ondermijnende criminaliteit, handhavingsknelpunten en bij overlast. Het PIT is een interventieteam onder de regie van de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren waarbij de aansturing op één centraal punt ligt.
Onder de regie van het Peelland Interventie Team zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen.

Spreker: Peter KnoopsPeter Knoops

Peter Knoops is Teamleider van het PIT en heeft daarnaast sinds kort een nieuwe functie: Teamleider ondermijning in Peelland. Hij zal samen met zijn assisterende collega Marcita Betorina aanwezig zijn.

 

En verder…

Uiteraard wordt de avond verzorgd met lekkere hapjes en drankjes.
Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Aanmelden

Aanmelden kan door voor 10 juni 2019 een mail te sturen naar persclubpeelland@gmail.com.

 

We hopen je – samen met je collega(‘s)- te mogen begroeten bij Beekman & Beekman op 13 juni 2019!

Stuur deze uitnodiging gerust door!

 


 

Reageren
Reacties (0)


Persprijs 2018 voor Theo van Mullekom

02/03/2019
De Persclub Peeland heeft donderdag 28 februari de Persprijs 2019 uitgereikt aan Theo van Mullekom. De Persclub eert met deze prijs personen of instellingen die de regio Peelland op een positieve manier hebben uitgedragen. Van Mullekom kreeg de prijs als het ware als bekroning van zijn hele oeuvre, zoals voorzitter Gabriël van Neerven het bij de feestelijke uitreiking in Asten zei.
 
Voetbalfan, kleine ondernemer, politicus en (zingende) kapper; Theo van Mullekom is een eigenzinnige, prominente Helmonder op politiek gebied maar zeker ook sociaal en kunstzinnig.
 
In de oorkonde van de Persprijs wordt Van Mullekom als volgt omschreven: Een roepende in de woestijn noemt hij zichzelf wel eens. En niet ten onrechte. In de loop van een twintigjarige politieke carrière heeft Mierlo-Houtenaar Theo van Mullekom vele en diverse onderwerpen aangesneden. Regelmatig ook zaken die na aanvankelijke scepsis veel later alsnog aan bod kwamen. Hij staat bekend als een man met ideeën, zinnig en onzinnig, die regelmatig grote woorden niet schuwde. Maar altijd stond zijn betrokkenheid bij de man en vrouw in de straat voorop in zijn visie op de politiek, zoals hij zelf medio 2018 in zijn afscheidsbrief schreef.
Misschien wel meer bekend is Theo door het vele werk dat hij verzet heeft voor zijn medemensen. Met als onbetwist hoogtepunt het Verwenweekeind dat sinds 2005 een begrip is geworden in heel Zuid-Oost Brabant en Midden Limburg. Ouders, broertjes en zusjes, verzorgers, maar vooral kinderen met een beperking worden dan een weekeind in de watten gelegd op recreatiepark Asten-Ommel . Daarmee worden de ouders van deze kinderen een weekeind lang ontlast.
In een geheel ander genre werd Theo bekend als Zingende Kapper Met nummers als Groetjes uit Helmond, Mijn Mariakerk en recent Maastricht, de Parel van het zuiden, wist hij zich in de kijker te spelen.
De gezondheid van de bijna 80-jarige Theo noopte hem om een punt achter zijn publieke optredens te zetten. Met deze Persprijs eert de Persclub Peelland de lange en diverse carrière van Theo van Mullekom.
Reageren
Reacties (0)


Bijbuurten op 28 februari

18/02/2019

Uitnodiging netwerkavond Persclub Peelland

Beste collega’s
De Persclub Peelland organiseert op donderdag 28 februari a.s. een ‘netwerkbijeenkomst'. Daar willen we onder het genot van een hapje en een drankje in een gezellige sfeer met elkaar bijpraten. Tijdens deze avond wordt ook de persprijs van Persclub Peelland uitgereikt.

We gaan daarvoor naar De Grutter in Asten. Deze horecagelegenheid vindt u aan de Prins Bernhardstraat 34, postcode 5721 GC. Voor de automobilisten is in de directe omgeving voldoende parkeerterrein aanwezig.
Om 19.30 gaan de deuren voor ons open en staat de koffie klaar. In de loop van de avond hebben wij soep, een pasteitje en eventuele andere hapjes voorzien.
We hopen dan in een genoeglijke en informele sfeer met elkaar bij te praten.
Laat ons indien mogelijk tevoren even weten of u aanwezig kunt zijn.
Dat kan zoals altijd via persclubpeelland@gmail.com .
Ook eventuele dieetwensen of andere opmerkingen zijn daar van harte welkom!
 
Reageren
Reacties (0)


Pierre van de Meulenhof overleden

27/09/2018

Fotograaf Pierre van de Meulenhof is op 10 september l.l. overleden. Hij was lang een van de drijvende krachten van de Persclub Peelland en daarnaast zeker na zijn pensionering actief als regionaal historicus en produceerde (foto)boeken. Het Eindhovens Dagblad schreef o.a. over hem: 

Pierre v.d. Meulenhof (Foto Ton vd Meulenhof)Thuis aan de Bakelsedijk in Helmond is maandagochtend Pierre van de Meulenhof (90) overleden. Hij was lange tijd een bekend gezicht van het Eindhovens Dagblad aan welke krant hij het leeuwendeel van de regionale foto's leverde.

Van de Meulenhof was de oprichter/naamgever van het fotopersbureau dat sinds 1990 door zijn zoon Ton wordt geleid. ,,Hij leefde al in reservetijd"  zegt die ,, we zijn blij dat we hem ondanks zijn zwakke gezondheid nog zo lang hebben mogen meemaken."

Pierre van de Meulenhof, geboren en getogen Helmonder (19 november 1927, Dierenbuurt), had eigenlijk een carriëre als telefoonmonteur voor zich toen in de jaren zestig zijn fotografiehobby de overhand nam. Hij schoot plaatjes van sportwedstrijden in de regio die ook de krant haalden. Vanaf 1962 begon hij dat professioneler te doen met een eigen bedrijfje dat ook leverde aan het Algemeen Dagblad en de NTS werkte.

Hij wilde nooit in vaste dienst: ,,Een vogel die los heeft rondgevlogen gaat kapot als je 'm in een kooitje stopt," zei hij daarover in een interview vorig jaar in het Eindhovens Dagblad. Zijn werk combineerde hij met een voorliefde voor reizen (door Europa) en regionale historie. Binnen de heemkunde was hij tot op het laatste moment zeer actief. In 2003 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Een kleine delegatie van het bestuur heeft zijn afscheid bijgewoond.  
Een langer c.v. is hier te vinden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reageren
Reacties (0)


Afscheidslunch met Joyce Hellings

16/04/2018

Het bestuur van de Persclub Peelland heeft op 15 maart afscheid genomen van collega Joyce Hellings-Marckelbach. Zoals eind vorig jaar aangekondigd, kon zij haar drukke werkzaamheden bij Senzer niet langer combineren met het bestuurswerk van de Persclub. Wij hebben Joyce afgelopen jaren mogen meemaken als een hardwerkende collega die met grote inzet onder meer de ledenlijsten, het versturen van de rekeningen en veel ander werk voor haar rekening nam. En niet te vergeten de vele vergaderingen die wij bij haar werkgever hebben mogen houden.

Wij hebben onze dank bescheiden uitgedrukt met een lunch in Restaurant Inclusief, een bosje bloemen en een flesje wijn. Joyce, bedankt voor al je inzet!

 

Gabriel van Neerven, voorzitter
Reageren
Reacties (0)


PCP slapend maar niet dood

18/01/2018
Na een uitvoerige rondleiding door City Resort Hotel Helmond, schoven op donderdag 14 december 2017 de leden aan voor een geurig en keurig driegangen-diner en alles wat daarbij hoort. Belangrijker is dat tevoren in een relatief korte vergadering met 14 stemmen het voorstel van Willy Thijssen voor ‘plan B’ met een zeer duidelijke meerderheid is aangenomen. De Persclub Peelland wordt daarmee niet opgeheven maar gaat een slapend bestaan leiden. Niet helemaal slapend, want in ieder geval komt er één maal per jaar een gezellig samenzijn. Daarnaast is er ruimte voor ieder lid om met een initiatief voor een excursie, bezoek of bijeenkomst te komen. En dat zelf (mede) te organiseren, zonder dat het bestuur – ook in ruste – dat hoeft te doen.
Dat heeft ook financiële consequenties. De vaste lasten per jaar (bankkosten, website, drukwerk enz.) komen uit op ongeveer 200 euro. Over 20 leden omgeslagen, betekent dit dat het lidmaatschapsgeld omlaag kan naar 10 euro per jaar. Wat ook nodig is om de club als club te laten voortbestaan, adreslijsten bij te houden enz. Anderzijds betekent dit dat voor eventueel te organiseren activiteiten wellicht een directe financiele bijdrage gevraagd moet worden, voor zover de reserves dit niet op kunnen vangen.
Voor de toekomst richten we ons dus op eens per jaar bij elkaar komen, aangevuld door wat zich verder voordoet, op initiatief van leden. Waarbij zowel de opkomst als de betrokkenheid van onze leden bij de Persclub hartverwarmend was.
Bestuurslid Joyce Hellings-Marckelbach heeft laten weten dat zij terugtreedt als secretaris en als bestuurslid. Zij kan niet langer de tijd en energie in de PCP steken die zij eraan zou willen besteden - ook niet bij een 'slapende' persclub die toch ook 'onderhoud' vergt.

Meer foto’s van 14 december (gemaakt door Vivianne van Bijsterveld en Harrie van der Sanden) zijn – net als alle andere - hier te vinden.
Reageren
Reacties (0)


Stoppen of niet? II

06/12/2017

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen, constateert (de meerderheid van) uw bestuur dat steeds lastiger wordt om door te gaan met de Persclub Peelland. De schaarse reacties op onze oproep om respons op dit probleem, zijn dusdanig dat we voorbereidingen treffen om onze Persclub op te heffen. Met pijn in het hart, dat zeker wel!

Uiteraard nemen we dat besluit niet lichtzinnig of zonder u te raadplegen. Dit ook in overeenstemming met m.n. artikel 16 van onze statuten. Om te besluiten over eventuele opheffing, moet tenminste de helft van het aantal leden aanwezig zijn op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) en hun stem uitbrengen.

Wij roepen dan ook al onze leden dringend op om aanwezig te zijn op onze ALV, tevens jaarvergadering en uitreiking van de Persprijs, op 1 december a.s.! Daar kan gepraat en beslist worden over opheffen of eventueel voortzetten van de Persclub. Mocht u onverhoopt niet op Suytkade aanwezig kunnen of willen zijn, dan kunt u een ander lid machtigen om namens u uw stem uit te brengen.

Dat kan bijvoorbeeld door een collega-lid of (bestuurs)lid op papier of per mail te machtigen om voor of tegen te stemmen. Of door een mailtje te sturen naar persclubpeelland@gmail.com. Onze voorkeur gaat uit naar een schriftelijk formulier, voorzien van handtekeningen, welke de gemachtigde meeneemt naar de ALV. Een voorbeeld daarvoor staat in onze nieuwsbrief.
Reageren
Reacties (0)


Voortbestaan Persclub

13/10/2017

Verenigingen hebben het moeilijk. Dat geldt in toenemende mate ook voor de Persclub Peelland. Het bestuur zet zich met enthousiasme en plezier in om elk jaar weer een keur van activiteiten te organiseren, inhoudelijk zowel als sociaal. Maar wij constateren dat het moeilijk is nieuwe (bestuurs)leden te rekruteren.

Bovendien laat de aanwas van nieuwe leden en de samenstelling en omvang van ons ledenbestand te wensen over. Net als de soms wel erg minimale deelname aan activiteiten. Een eerlijk gezegd: het valt ook niet mee om elk jaar weer activiteiten te verzinnen en organiseren.

Het bestuur van de Persclub denkt er daarom voorzichtig over om de Persclub op te gaan heffen. Tenzij naar aanleiding van deze oproep een stroom van nieuwe ideeën, mensen en plannen op ons toekomtInspanning en resultaten komen anders ineen erg scheve verhouding te staan.

Onze statuten vereisen een Algemene Ledenvergadering (ALV) die beslist over eventuele opheffing. En niet te vergeten over waar de resterende gelden naartoe gaan. Wat ons betreft naar een nader te bepalen goed doel. ALS het zo ver moet komen.

Om voldoende tijd te hebben om een ALV voor te bereiden om eventueel rond de jaarwisseling de Persclub op te heffen, vragen wij u om voor eind september zo veel mogelijk - liefst positieve bijdragen - te sturen naar persclubpeelland@gmail.com! Anders komt er na 26 jaar een einde aan de Persclub Peelland.
Reageren
Reacties (0)


Persclub op bezoek in Tweede Kamer

26/06/2017

Met een volle bus CDA-leden trok de Persclub Peelland op dinsdag 23 mei naar Den Haag voor een uitgebreid bezoek aan het gebouw van de Tweede Kamer.

Op het programma een boeiende inleiding, een rondleiding door het gebouw met bezoek aan het vragenuurtje op de tribune van de vergaderzaal en een gesprek met CDA-Tweede Kamerlid René Peeters uit Oss. En dat ook nog gesterkt door een voortreffelijke lunch. 

Tevreden over een welbestede dag, stond het gezelschap rond 18.00 weer in Mierlo. Wie deze dagtrip gemist heeft, kan zich nu al inschrijven voor een herkansing op 14 november a.s. De Persclub biedt dit aan door aan te haken bij het CDA Geldrop-Mierlo. Aanmelden zoals altijd via persclubpeelland@gmail.com .
Reageren
Reacties (0)


Excursie naar de Tweede Kamer

12/04/2017
Persclub Peelland biedt u een compleet verzorgde excursie aan naar de Tweede Kamer. Voor een kijkje naar de werkwijze en een blik achter de schermen. De geheel verzorgde dag vindt plaats op dinsdag 23 mei a.s.  
 
Kosten
Deze compleet verzorgde excursie met vervoer per touringcar en lunch kost € 25,-. Leden van Persclub Peelland betalen slechts € 15,-. Uw betaling geldt als aanmelding. Deze excursie wordt verzorgd door een externe partij en gaat -ongeacht het aantal aanmeldingen van de persclub- sowieso door.  
 
Aanmelden?
Geef u op voor 17 april 2017 via persclubpeelland@gmail.com. Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Uw aanmelding is pas definitief als het bedrag is overgemaakt op ING-rekeningnummer NL89 INGB 0008 5850 52 ten name van Persclub Peelland onder vermelding van naam en 'excursie Tweede Kamer'.
 
Voor het gedetailleerde programma, kijk in onze nieuwsbrief van april.
Reageren
Reacties (0)


Jaarverslag 2016

07/02/2017

De Persclub Peelland organiseerde in 2016 slechts drie bijeenkomsten. De gespreksavond over de MH-17 ging helaas – door omstandigheden buiten onze macht – niet door. Desondanks bleef er m.i. een aantrekkelijk programma over.

Daar reken ik dan om te beginnen de bijeenkomst in december 2015 in de Cacaofabriek onder. Daar bleek volop belangstelling te bestaan voor een forumdiscussie over ‘Emoties in de media’. Het jaar 2016 begonnen we traditiegetrouw met het uitreiken van de Persprijs, dit jaar aan Wish Events. Op een zonnige dag in mei waren we te gast bij museum Techiek met een Ziel in Neerkant. De najaarsbijeenkomst over de ramp met vlucht MH-17 ging zoals gemeld helaas niet door.

Ultimo 2016 telde het ledenbestand 33 personen. Wederom een kleine afname, onder meer vanwege diverse pensioneringen. Wat ons betreft mag het ledenaantal groeien, met name ook met jongere journalisten en voorlichters.

Financieel zijn we tamelijk gezond: ondanks voortdurend stijgende kosten van diverse activiteiten, hebben we voldoende inkomsten om het lidmaatschapsgeld wederom niet te hoeven verhogen. Een reden te meer om lid te worden, zou ik zeggen.

In dit kalenderjaar hebben we afscheid moeten nemen van oprichter Jean Stevens en actief dagbladjournalist Jeroen van Sambeeck, die kort na elkaar overleden. Wij gedenken beide met warmte. Vanwege meer vrolijke reden heeft ook bestuurslid en secretaris Marijke Brouwers afscheid van ons genomen. Zij heeft het te druk met haar werkzaamheden. Waarmee we haar alle succes toewensen!

Al met al was 2016 een jaar dat goed verlopen is en wij kijken optimistisch naar het nieuwe jaar. Ook in 2017 streven we naar een mix van bedrijfsbezoeken en inhoudelijke bijeenkomsten.

Wie daarvoor ideeën heeft, is altijd welkom om die aan te dragen.

Uw voorzitter,

Gabriël van Neerven

januari 2017
 
Reageren
Reacties (0)


Persprijs 2016 voor Dave Vermeulen

27/01/2017
De Helmondse zanger Dave Vermeulen is de winnaar van de Persprijs 2016 van de Persclub Peelland. De ‘Blokker Rocker’, zoals hij al snel bekend stond vanwege zijn werk bij de gelijknamige winkel in Someren, kreeg de prijs met name vanwege zijn positief uitdragen van de regio Zuidoost-Brabant in heel Nederland. “Zijn ‘roots’ heeft hij niet verstopt bij zijn tv-optredens. Dave werkt recht uit het hart en zonder kapsones,” zoals de oorkonde meldt.Persprijs 2016
De bekendmaking van de winnaar van de Persprijs was donderdagavond in bistro-bar D’n Truffel in Mierlo. De Persclub Peelland onderscheidt met de Persprijs jaarlijks een persoon, onderneming of organisatie die het jaar daarvoor positief in het nieuws is geweest.
 
Dave Vermeulen was overigens zelf niet aanwezig bij de bekendmaking. Hij moest wegens ziekte verstek laten gaan. De prijsoorkonde wordt binnenkort bij hem bezorgd.
 
 
Reageren
Reacties (0)


Nieuwe bestuurder gezocht

06/12/2016

Marijke Brouwers neemt afscheid

Marijke BrouwersSecretaresse Marijke Brouwers neemt eind dit jaar afscheid als bestuurslid van de Persclub Peelland. Haar steeds drukkere werkzaamheden blijken lastig te combineren met een bestuursfunctie. Wij danken haar hartelijk voor haar inzet, vooral als efficiënte secretaresse.

Dat laat wel een gat vallen in ons bestuur. Leden die zich geroepen voelen dat gat op te vullen, worden dan ook van harte uitgenodigd zich aan te melden!
 
Dat kan via het bekende adres: persclubpeelland@gmail.com
 
Reageren
Reacties (0)


Oprichter Persclub Jean Stevens overleden

23/11/2016

Zo-even bereikte ons het bericht dat Jean Stevens is overleden.Jean 'Sjeng' Stevens 

Jean was een van de oprichters en drijvende krachten achter de Persclub Peelland. Zijn Bourgondische instelling ging gepaard met grote werkkracht en inzet.

Jean is na een kort ziekbed overleden in de leeftijd van 74 jaar.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte.

 

Namens het bestuur,

Gabriël van Neerven
 
Het in memoriam van 'zijn' Weekblad voor Deurne vind u hier. En dit is wat het Eindhovens Dagblad over hem schreef.
 
In het Peelbelang van 1 december hebben wij onderstaande advertentie geplaatst:
 
 
 
Reageren
Reacties (0)


Stem mee over de Persprijs 2016

11/11/2016

Het is zover! Dankzij onze leden hebben we een aantal voorstellen voor wie de Persprijs van de Persclub Peelland mag ontvangen. Uit die voorstellen hebben we onderstaande kandidaten geselecteerd. Wie van deze organisaties of personen heeft dit jaar 2016 het meest bijgedragen aan het positieve nieuws over de regio Peelland?

Graag horen wij uw mening wie begin volgend jaar de Persprijs in ontvangst mag nemen. U kunt stemmen via onderstaande link, via de knop 'reageren' of door een mailtje te sturen naar persclubpeelland@gmail.com.  

·        Het Dr. Knippenbergcollege met de musical Kasteel van Katoen over de Vlisco, trok zes keer een vol Speelhuis

·        Dave Vermeulen, Helmondse rocker die nummer twee werd bij de talentenjacht The Voice of Holland

·        Uitvaartcentrum Meeuws-Verspeek in Someren en Asten, verkozen tot Somerense Ondernemer van het Jaar 2016

·        Het Verwenevent, o.a. georganiseerd door Theo van Mullekom

·        De Kennedymars in Someren, sinds jaar en dag een promotor van de regio

We zien uw reacties graag tegemoet via persclubpeelland@gmail.com
Reageren
Reacties (1)


Oproep: kandidaten voor de Persprijs 2016

11/11/2016

Geachte collega’s,

Het is weer zover: tijd om te gaan nadenken over de jaarlijkse Persprijs van de Persclub Peelland. Net als vorig jaar, roepen wij al onze leden op om met suggesties te komen welke persoon of organisatie in aanmerking komt voor deze onderscheiding. Uit de daaruit voortkomende ‘shortlist’ mogen de leden vervolgens wie komend voorjaar deze prijs in ontvangst mag nemen.

Voor alle duidelijkheid hier nog kort de criteria:

  • Een organisatie/bedrijf/persoon dient positief in het nieuws te zijn geweest. 
  • De aandacht voor het onderwerp moet van een omvang zijn dat veel mensen het hebben gehoord/gelezen/gezien, bij voorkeur in meerdere media
  • Het onderwerp dient een breed publiek aan te spreken. 
  • Het nieuws moet liefst verrassend of vernieuwend zijn.
  • En positief bijdragen aan de beeldvorming van de regio.
We zien uw suggesties – liefst met motivatie - graag in grote getale komen naar persclubpeelland@gmail.com
Reageren
Reacties (0)


Jeroen van Sambeeck

24/10/2016
Hedenmiddag hebben we afscheid genomen van collega Jeroen van Sambeeck. Jeroen overleed op 1 oktober 2016, net geen 63 jaar oud. Allen die hem ontmoet hebben, zullen zich Jeroen herinneren als een warme, spraakzame en altijd actieve collega. Zoals ook blijkt uit onderstaande bijdrage van Jan Traverse...
 
Gabriël van Neerven

Jeroen van Sambeeck (1953 - 2016)Jeroen van Sambeeck

DAGBOEK E-MAIL JANTRAVERSE@ED.NL

Ach Jeroen, nu rolt er zowaar een traan over mijn bronzen wang. Naar beneden over mijn koude buik en pets... Hij spat uiteen op de tegels onderaan mijn sokkel hier midden in Helmond, op een steenworp van het kanaal.

Zo is zaterdagochtend ook jouw leven uiteengespat, nog geen twee jaar nadat je je pen bij het ED aan de wilgen hing. Na 36 jaar kranten maken. Je hebt je ouwe dag niet mogen halen. Uitgezaaide kanker, daar breekt elke levenslust op.

Mijn ziel lag jarenlang in jouw hand. Ik was het bronzen beeld, Jan Traverse, de oer-Helmonder vernoemd naar die hoge brug. En jij hield de pen vast. Je raadde mijn gedachten en vertrouwde die toe aan die dagelijkse rubriek op de Helmondse pagina's. Wat hebben we gelachen, als je op de redactie weer iemand aan de lijn kreeg die doorverbonden wilde worden met Jan Traverse. Niet wetend dat ze mijn alter ego aan de lijn hadden. Je was niet mijn enige chroniqueur - je had meer collega's die mijn gedachten konden lezen. Maar jongen, wat heb je het vaak gedaan. Ik moet bescheiden blijven, je hebt veel en veel meer gedaan dan mijn rubriek tikken. Je was eh, hoe noemen jullie dat zo sjiek? Redacteur geestelijk leven. In talloze verhalen op de opiniepagina was je de hoeder van een degelijke kerk. Geen onnodige 'franje' als een vernieuwd Onze vader. En al die afsplitsingen van de katholieke moederkerk... Je begreep het wel, maar bleef zelf op het woelige strijdperk de nuance zoeken.

Misschien zou ik het minder in je gezocht hebben, aardig en zelfs aandoenlijk als je kon zijn, maar je was ook een politieverslaggever van de harde soort. Voor niemand bang. Toen zestien jaar geleden de Eindhovense drugscrimineel Reggi Koenders werd doodgeschoten op de achterbank van een auto, leverde je scherpe verslaggeving je een ernstige bedreiging op. De krant deed aangifte, de bui dreef over.

Ik zou nog bijna al die avonden vergeten waarin je tot in de laatste uurtjes de krantenpagina's redigeerde. Is er eigenlijk iets dat je niet hebt gedaan bij de krant?

Tweeënzestig jaar, dat is niet oud makker. Het wordt me koud om het bronzen hart.

Maar weet je, ik zit hier nog wel even denk ik. En zoals jij een beetje mij was, zo zal ik altijd een beetje jou blijven.

(Eindhovens Dagblad 3-10-2016 pag. 18)

Reageren
Reacties (0)


Bezoek aan Neerkant

24/06/2016

De Persclub was op donderdag 23 juni te gast bij museum Techniek met ’n Ziel. Een museum in het hart van Neerkant waar de ontwikkeling van de techniek zicht- en tastbaar wordt gemaakt. De vaak snelle groei van onder meer de telefoon, computers, persoonlijke verzorging, geluidsopnamen, televisie en huishoudelijke artikelen wordt geïllustreerd aan de hand van – vaak werkende –apparatuur. Door de enthousiaste en duidelijke verhalen van de rondleiders, gaat deze ontwikkeling inderdaad leven, of krijgt in de woorden van het museum ‘een ziel’.

Techniek met ’n Ziel is ontstaan uit de verzameling van de plaatselijke leverancier van elektrische apparatuur maar in de loop der jaren door giften en verwerving aanzienlijk uitgebreid en gediversificeerd. Het museum constateert daarbij dat ‘de techniek’ niet alleen voor mannen interessant is. Het vrouwelijke deel van de jaarlijks circa drieduizend bezoekers blijkt na afloop van een bezoek zeker zo geïnteresseerd te zijn als hun mannelijke evenknieën. Waar het bezoek van de delegatie van de Persclub Peelland een voorbeeld van bleek.

 
 
 
 
 
 
 
Reageren
Reacties (0)


Rampencommunicatie vervolg

30/05/2016
Zoals gemeld kon de thema-avond over MH17-communicatie helaas niet doorgaan vanwege persoonlijke omstandigheden van gastspreker Jean Fransman, destijds plaatsvervangend hoofd persvoorlichting van het ministerie van Veiligheid en Justitie. We proberen in overleg met de heer Fransman een nieuwe bijeenkomst te plannen.
Reageren
Reacties (0)


Techniek met 'n ziel

30/05/2016
Techniek met ’n Ziel is een museum met een verzameling techniek van 1900 tot heden en een vleugje nostalgie. De naam is ontstaan doordat bij veel objecten uit het museum een persoonlijk verhaal hoort, waardoor ze een ‘ziel’ krijgen. De verzameling toont de evolutie van elektrische apparatuur en geeft een overzicht van allerlei technische objecten van 1900 tot 2000. Ook zijn er verschillende ruimtes ingericht, zoals een woonkamer, winkel en keuken, waarin een tijdsbeeld wordt weergegeven uit het verleden. 
Op donderdag 23 juni a.s. zijn de leden van de Persclub daar te gast.
Aanvang programma : 12.00 uur
Locatie:        Dorpsstraat 23, 5758 AM Neerkant.
Wel graag even tevoren aanmelden. Dat kan tot 8 juni 2016 via persclubpeelland@gmail.com.
Reageren
Reacties (0)


Jaarverslag 2015

14/05/2016

De Persclub Peelland organiseerde in 2015 zoals meestal vijf bijeenkomsten. We waren achtereenvolgens te gast bij Lavans bedrijfskleding en hygiëne, winnaar van de Persprijs 2014. Daarna kregen we een uitgebreide rondleiding met lunch in het vernieuwde Golden Tulip Hotel West-Ende. In juni lichtte het Peelnetwerk ons voor over haar activiteiten. Helaas minder druk bezocht maar wel interessant was een zonnige uitstap naar Green Specialties Holland in Lierop. We besloten het jaar met de gespreksavond 'Emoties in de Media' en een rondleiding door de Cacaofabriek in Helmond met afsluitende borrel.

Het nieuwe jaar begonnen we zoals inmiddels traditie met het uitreiken van de Persprijs. Die ging naar Wish Events uit Beek en Donk en werd een gezellig samenzijn in Eeterij Uniek. Nieuw is dat we dit jaar de leden uit een aantal kandidaten hebben laten kiezen wie het meest in aanmerking kwam voor de Persprijs. Een initiatief waar we een gewoonte van willen maken.

Ook het lopende jaar streven we naar een mix van bedrijfsbezoeken en inhoudelijke bijeenkomsten.

Het ledenbestand bedroeg ultimo 2015 35 personen. Dat is een afname van vier leden vergeleken met het jaar daarvoor. Die afname is vooral toe te schrijven aan een verbeterde administratie en het opzeggen van enkele ‘slapende’ leden.

Financieel zijn we tamelijk gezond: ondanks voortdurend stijgende kosten van diverse activiteiten, hebben we het jaar af kunnen sluiten met het bescheiden resultaat van plus 127 euro.

De voorzitter, 

Gabriël van Neerven
 
Reageren
Reacties (0)


Rampencommunicatie

02/04/2016

Op donderdag 14 april a.s. organiseren wij een thema-avond over de communicatie rondom de MH-17 ramp op donderdag 17 juli 2014 in het oosten van de Oekraïne. Spreker is de heer Jean Fransman, destijds als plaJean Fransmanatsvervangend hoofd persvoorlichting van het ministerie van Veiligheid en Justitie betrokken bij de communicatie rondom de ramp.

 

Rampencommunicatie lijkt steeds belangrijker te worden en deze avond is daarom een 'must' voor al onze leden. U bent dan ook van harte welkom!

Programma:

19.00 - 19.30 uur:  ontvangst
19.30 - 21.30 uur:  presentatie en debat
21.30 -  ....   uur:  borreltijd
 

Locatie: Restaurant Truffel, Brugstraat 23, 5731 HE Mierlo, 0492-432124

Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid en vlakbij het restaurant is een bushalte.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk maandag 11 april aanstaande via persclubpeelland@gmail.com

 
Deze bijeenkomst is uitgesteld tot een nader te bepalen datum!
 
Reageren
Reacties (0)


Persprijs voor WiSH Events

20/01/2016

DE PERSPRIJS 2015 is gisteravond uitgereikt aan WiSH Events BV uit Beek en Donk, bekend van de gelijknamige festivals. Voorzitter Gabriël van Neerven van de Persclub Peelland overhandigde de oorkonde uit aan initiatiefnemers en ondernemers Tim Klomp Bueters en Jimmy van der Leemputten van WiSH. De Persprijs is een initiatief van de Persclub Peelland en wordt jaarlijks uitgereikt aan personen, organisaties, instellingen of bedrijven uit de regio die op positieve wijze in het nieuws gekomen zijn.

Begonnen in 2007 is WiSH Events in Beek en Donk in nog geen tien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Nederland en ver daarbuiten. WiSH Events organiseert het festival WiSH Outdoor en heeft daarmee in korte tijd een grote naam opgebouwd. Kenmerkend daarbij zijn mooie podia, een gevarieerd aanbod aan muziek met ruimte voor minder bekende artiesten en een goede sfeer voor de hJimmy en Tim met hun oorkondeele familie..

 

Al snel had het toen jeugdige bestuur, bestaande uit Tim Klomp Bueters en Jimmy van der Leemputten, de ambitie om uit te groeien tot het grootste evenement van Brabant. Mede dankzij de inzet van de gemeente, sponsors en vele vrijwilligers is de organisatie daarin geslaagd. Daarmee behoort de organisatie in de top-10 van organisaties die de regio Peelland positief uitdragen tot in de verre omgeving.

Met een divers programma voor verschillende doelgroepen weet WiSH inmiddels tienduizenden bezoekers naar de festivalweide in Beek en Donk te lokken. Een immense organisatie die in het algemeen zonder problemen verloopt. De imposante decors met veel kleur en licht waren in 2014 goed voor een eerste prijs tijdens de uitreiking van de Festivalchart Awards. Waarmee ook podiumbouwer Stagekings over de Laarbeekse, Brabantse, Nederlandse, en Europese grenzen heen gaat.

Zonder de Beek en Donkse wortels te veronachtzamen, is WiSH Events inmiddels internationaal georiënteerd, tot in Mexico toe. In hun eigen woorden: WiSH Outdoor offers adventurers, hedonists and festival lovers from all over the world a place to discover new stories, tell new stories, find adventure and above all, a place to create memories to treasure forever, oftewel (in de woorden van één van onze leden): de organisatie creëert unieke en onvergetelijke ervaringen, streeft naar datgene wat andere onmogelijk achten en gaat naar waar andere niet eens van durven te dromen.

Niet op de laatste plaats is WiSH volop actief op alle social media en weet op vaak ludieke wijze de (boven)lokale pers te halen. Waarmee WiSH Events B.V. de Persprijs 2015 van Persclub Peelland ten volle verdient.

Helmond, 19 januari 2016

 
Reageren
Reacties (0)


Persclub was op bezoek bij GSH in Lierop

17/09/2015

Met veel enthousiasme vertelde ondernemer Adrie van den Einden op 10 september over zijn tuindersbedrijf. Onder zijn leiding groeide het familiebedrijf Green Specialties Holland (GSH), zoals het officieel heet, in een twintig jaar uit tot een bedrijf waar bladgroenten in de volle grond worden geteeld, verpakt en verzonden. Het ruim honderd hectare grote bedrijf in en om Lierop richt zich daarbij op kwaliteit boven kwantiteit en milieuzorg boven kostprijs. Zuiveren en hergebruiken van water, energie van zonnecellen , minder planten per vierkante meter en met overleg inzetten van mest en bestrijdingsmiddelen zijn daar voorbeelden van.

Het grote en moderne bedrijf zet zijn producten af tot ver over de landsgrenzen, mede dankzij vernieuwingen die Van den Einden zelf bedenkt, ontwikkelt en uitvoert. Adrie van den Einden is nu aan het experimenteren met graan en lupine en kondigde aan komend jaar met een volgende vernieuwing te komen.

In 2003 werd GSH al uitgeroepen tot de beste Nederlandse agrarische onderneming van het jaar. En dat allemaal dankzij een ingeving van Adrie om zelf spinazie te gaan verpakken en verkopen in plaats van afhankelijk te zijn van veilingen. Bladgroenten als spinazie, rucola, veldsla en babyleafs – eventueel opgefleurd door eetbare bloemen zoals viooltjes - worden dagelijks en jaarrond geleverd aan het hogere segment van gastronomie en retail. GSH levert een product wat op gebied van vorm, smaak en kleur identiek is voor de consument. Pan- of eetklare producten staan daarbij voorop.

Een helaas kleine groep leden van de Persclub ging volop in gesprek met Van den Einden en liet zich op een zonnige donderdagmiddag rondleiden door zijn bedrijf.
Reageren
Reacties (0)


Reageren

Sluiten
Naam:
E-mailadres:
Reactie:

Reacties

Sluiten